پی ال سی

در حال نمایش 4 نتیجه

پی ال سی PLC چیست ؟

پی ال سی PLC (کنترل‌کننده قابل برنامه‌ریزی)، یک کامپیوتر دیجیتال صنعتی است که به طور خاص برای مدیریت فرآیندهای صنعتی، طراحی و ساخته می شود. از جمله خطوط مونتاژ، تجهیزات روباتیک و هر فعالیتی که نیاز به کنترل با قابلیت اطمینان بالا دارد.

یکی از ویژگی های کلیدی PLC تسهیل در برنامه نویسی و عیب یابی آسان فرآیندها می باشد. در اصل، PLC (Programmable Logic Controller) به عنوان یک کنترل کننده نرم افزار عمل می کند. اطلاعات با فرمت باینری را در قسمت ورودی دریافت می شود. و آن را مطابق برنامه ذخیره شده در حافظه خود پردازش می کند. این در دسته اتوماسیون صنعتی قرار می گیرد که عملیات حاصل از قسمت خروجی در قالب دستورات به گیرنده ها و مجریان فرمان (Actuators) ارسال می شود. به عبارت دیگر، PLC یک کنترل کننده منطقی است که منطق کنترل آن را می توان توسط برنامه تعریف کرد و در صورت نیاز به راحتی تغییر داد.

PLC مخفف Programmable Logic Controller و در زبان لاتین به معنای “کنترل کننده منطقی قابل برنامه ریزی” است. در اصل، این یک کنترل کننده قابل برنامه ریزی است که امکان ایجاد برنامه های کنترلی مختلف را فراهم می کند. اما PLC دقیقا چیست و چه هدفی دارد؟ در ادامه، بیشتر در مورد پی ال سی چیست ؟ ، کاربرد و موارد استفاده آن صحبت خواهد شد.

جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در مورد قیمت پی ال سی زیمنس، با مشاوران ما در نوین پارت، در تماس باشید.

پی ال سی

سیستم کنترل قبل از PLC

سیستم های کنترل اولیه مورد استفاده در صنعت شامل رله ها و بانک های رله بود. این سیستم ها مجموعه ای از رله ها را در خود جای می دهند که مسئول کنترل و فعال/غیرفعال کردن دستگاه های خروجی هستند. در برخی موارد، تعداد رله‌ها به قدری زیاد است، که یک مسکن اختصاصی برای قرار دادن آنها در نظر گرفته می شود.

یکی از اشکالات عمده این سیستم ها ماهیت مکانیکی ذاتی آنهاست. فرسودگی و پارگی در طول زمان ناشی از عملیات سوئیچ های متعدد منجر به خرابی رله شد.

مشکل در تعیین مکان دقیق یک خطا در هنگام رخ دادن آن در سیستم، یکی دیگر از معایب قابل توجه این سیستم ها، است. به عبارت دیگر، دستگاه ها باید برای مدت طولانی قبل از شناسایی و اصلاح محل عیب کار می کردند.

با توجه به این چالش ها، شرکت های فعال تلاش قابل توجهی را برای توسعه سیستمی که بتواند به این مسائل رسیدگی کند، اختصاص دادند. در نهایت PLC به عنوان جایگزینی برای این سیستم ها معرفی شد.

تاریخچه پی ال سی 

کنترل‌گر منطقی برنامه‌پذیر، دستگاهی است که بر اساس منطق برنامه ریزی شده برای کنترل فرآیندها و ماشین آلات صنعتی مختلف عمل می کند. PLC ها به عنوان راه حلی برای کاهش تعمیرات و هزینه های مرتبط با سیم کشی پانل های کنترل و سیم های ارتباطی در رله ها و تایمرها گسترش یافتند. قبل از معرفی PLC ها، دستگاه ها با استفاده از رله کنترل می شدند.

اولین PLC در سال 1968 پس از رقابت 19 ساله بین تولید کنندگان انتخاب شد. PLC ها زبان ها و ویژگی های برنامه نویسی متفاوتی دارند و تلاش های استانداردسازی مانند استاندارد IEC 61131 با هدف ایجاد نظم و قابلیت همکاری در زبان های برنامه نویسی متنوع مورد استفاده توسط سازندگان مختلف است.

نحوه عملکرد پی ال سی PLC و کاربردهای آن

PLC ها، به منظور مقاومت در برابر محیط ها و شرایط سخت صنعتی طراحی می شوند. (گرما، سرما، گرد و غبار و رطوبت) آنها حاوی یک ریزپردازنده هستند که با استفاده از یک زبان کامپیوتری برنامه ریزی می شود. برنامه بر روی کامپیوتر تایپ و سپس از طریق کابل به PLC منتقل می شود.

در ابتدا PLC ها در صنعت خودروسازی معرفی شدند و جایگزین رله ها و تایمرها شدند. در یک سیستم PLC، نتایج خروجی در پاسخ به شرایط ورودی باید در مدت زمان محدودی تولید شوند. عدم پاسخگویی مناسب در مدت زمان تعیین شده می تواند منجر به عملکرد ناخواسته در سیستم شود.

طیف PLC های تولید شده، متفاوت هستند. از واحدهای کوچک با حدود ده ها I/O و یک پردازنده فشرده گرفته تا PLC های ماژولار قابل نصب در رک با هزاران I/O  (به شبکه، پی ال سی های دیگر و  سیستم های SCADA متصل می شوند)

کاربرد پی ال سی (PLC) شامل موارد زیر می شود. 

کنترل ماشین و وسیله برقی – سیستم خط تولید و فرمان مدار CNC از جمله موارد استفاده PLC به حساب می آیند.

کاربرد پی ال سی در صنعت 

کاربرد پی ال سی در صنعت

به طور ساده می توان گفت که تمامی لوازمی کهبه نوعی کنترل الکتریکی دارند، به پیالسی نیاز دارند. صنایع مذکور و تجهیزات مربوط به آنها به شرح زیر می باشد:

  • صنایع خودروسازی : این شامل تست قطعات و تجهیزات، سیستم های پاشش رنگ، شکل دهی بدنه توسط پرس خودرو، حفاری و قطعات اتصال است.
  • صنایع پلاستیک : این شامل ماشین های ذوب و قالب گیری تزریقی، دمیدن هوا، تولید لاستیک و سیستم های آنالیز می شود.
  • صنایع سنگین : این دسته شامل کوره های صنعتی، سیستم های کنترل دمای اتوماتیک، ابزار و تجهیزات مورد استفاده در ذوب فلزات می باشد.
  • صنایع شیمیایی : این شامل سیستم های اختلاط و دستگاه هایی برای ترکیب مواد با نسبت های مختلف است.
  • صنایع غذایی : شامل سیستم های استخراج و بسته بندی است.
  • صنایع مکانیکی : شامل صنایع بسته بندی، صنایع چوبی، سیستم های حفاری، سیستم های هشدار دهنده و سیستم های مورد استفاده در جوشکاری فلزات می باشد.
  • صنعت حمل و نقل : این شامل جرثقیل ها و سیستم های نقاله و همچنین تجهیزات حمل و نقل می شود.
  • صنایع تبدیل انرژی : این شامل ایستگاه های تقویت فشار گاز، ایستگاه های تولید برق، کنترل پمپ آب، سیستم های تصفیه هوا و آب صنعتی و سیستم های تصفیه و بازیافت گاز است.
  • خدمات ساختمان : این شامل فن آوری بالابر، کنترل هوا و تهویه مطبوع و همچنین سیستم های روشنایی خودکار می باشد.

کاربرد PLC در برق صنعتی

PLC ها کاربرد وسیعی در صنایع مختلف دارند و تجهیزات برق صنعتی پیشرفته به حساب می آیند. آنها از بخش های ورودی، ذخیره سازی، پردازش و خروجی تشکیل می شوند. آنها امکان پردازش اطلاعات و خروجی مناسب بر اساس ورودی حسگر را فراهم می کنند.

مزایای استفاده از PLC در برق صنعتی

استفاده از PLC در برق صنعتی به دلایل متعددی رواج یافته است. در مرحله اول، به کاهش اندازه پانل های کنترل و صرفه جویی در فضا کمک می کند. ثانیاً در مقایسه با سایر قطعات کنترلی مقرون به صرفه است. ثالثاً PLC ها با کیفیت بالا و عمر طولانی تری دارند و نیاز به تعمیر را کاهش می دهند. علاوه بر این، PLC ها مصرف انرژی کمتری نسبت به سایر قطعات کنترلی دارند و کار با آن ها و عیب یابی آسان تر است. در نهایت، PLC ها نویز صوتی و الکتریکی ایجاد نمی کنند و عملکرد روان را تضمین می کنند.

معایب استفاده از PLC در برق

برخی از معایب استفاده از PLC ها شامل قیمت بالای آنها و کمیاب بودن لوازم جانبی می باشد. بردهای PLC همچنین می توانند نسبت به افزایش دما حساس باشند که منجر به استهلاک بالقوه می شود. کار با PLC نیاز به تخصص و مهارت دارد و نرم افزار مورد استفاده می تواند سنگین باشد.

نقش PLC در سیستم های اتوماسیون

  • PLC، برنامه را، بر اساس سیگنال های ورودی و اطلاعات دریافتی از تجهیزات ورودی اجرا می کند.
  • می توانند به تغییرات سیگنال های ورودی مانند فشار دادن یک دکمه پاسخ دهند. و تغییرات مربوطه را در خروجی اعمال کنند.
  • عملیات انجام شده در خروجی را می توان، به راحتی با تغییر برنامه داده شده به PLC تغییر داد.
  • PLC ها با کنترل و هماهنگی تجهیزات و دستگاه های مختلف نقش تعیین کننده ای در اتوماسیون فرآیندهای صنعتی دارند.
  • آنها انعطاف پذیری و سازگاری را در سیستم های اتوماسیون فراهم می کنند و امکان پیکربندی مجدد و اصلاح منطق کنترل را آسان می کنند.
  • PLC ها به طور گسترده در صنایعی مانند تولید، انرژی و حمل و نقل برای بهبود کارایی، دقت و قابلیت اطمینان سیستم های کنترل استفاده می شوند.
  • آنها نظارت در زمان واقعی، جمع آوری داده ها و ارتباط با سایر دستگاه ها و سیستم ها را در شبکه اتوماسیون امکان پذیر می کنند.

نحوه انتخاب یک پلت فرم PLC برای تولید

وقتی نوبت به انتخاب پلت فرم PLC مناسب برای یک محیط تولید می رسد، باید چندین فاکتور را در نظر گرفت. اینها شامل دانش و زیرساخت موجود، مکان تاسیسات، قابلیت های محیط های نرم افزاری، اهداف بلند مدت، قابلیت های سیستم عامل و بودجه می باشد.

دانش و زیرساخت موجود

اگر مرکز شما از قبل استانداردی برای کنترل‌کننده‌های منطقی قابل برنامه‌ریزی (PLC)، رابط‌های ماشین انسانی (HMI) و سیستم‌های کنترل نظارتی (SCADA) دارد، مهم است که آشنایی و دانش سیستم را در میان کارکنان در نظر بگیرید. انتقال به راه‌حل‌های مختلف علاوه بر هزینه‌های مرتبط، نیازمند سرمایه‌گذاری بیشتر در آموزش است. علاوه بر این، رهبران با تجربه احتمالاً از هرگونه تغییر در سیستم آگاه هستند، بنابراین بررسی کامل سیستم فعلی قبل از تصمیم گیری برای تغییر ضروری است.

 مکان تاسیسات

سازندگان PLC و سیستم های کنترل معمولاً دارای یک شبکه توزیع از سیستم ها، خدمات و ادغام در سیستم خود هستند. هنگام انتخاب یک سیستم، بسیار مهم است که حضور آنها را در منطقه خود در نظر بگیرید تا در صورت نیاز از پشتیبانی قابل اعتماد اطمینان حاصل کنید. علاوه بر این، انتخاب مکان می تواند بر در دسترس بودن استعدادها برای استخدام تأثیر بگذارد.

قابلیت های پلتفرم های نرم افزاری

قابلیت های فنی هر سیستم عامل بین فروشندگان و همچنین خانواده سیستم های کنترل متفاوت است. مهم است که نیازهای تاسیسات خود را ارزیابی کنید و لیستی از نیازهای ضروری مانند پشتیبانی از خطوط تولید پرسرعت متعدد، یکپارچه سازی سیستم ها، یکپارچه سازی داده ها و کنترل از راه دور ایجاد کنید. بر اساس این الزامات، می توانید جستجوی خود را به چند سیستم عامل محدود کنید که نیازهای خاص شما را برآورده می کند.

ویژگی های پی ال سی PLC

PLC ها دارای ویژگی های متعددی هستند که رایج ترین آنها عبارتند از:

  • تعداد ورودی و خروجی دیجیتال و آنالوگ
  • تعداد تایمر
  •  تعداد شمارنده
  •  تعداد رله های کمکی
  •  اندازه حافظه قابل برنامه ریزی
  • سرعت اجرای دستورات
  • عدم نیاز به سیم کشی مجدد برای تعمیر
  • برتری های PLC نسبت به سیستم های قدیمی (خطا کمتر- فضای کمی را اشغال می کند- واکنش سریع)
  • شبکه کردن و ایجاد ارتباط بین تجهیزات فیلد (می تواند بین پی ال سی ها ارتباط برقرار کند.)

PLC ها معمولاً دارای پورت های ارتباطی صنعتی برای ارتباط با سایر دستگاه ها، تسریع تبادل اطلاعات و امکان کنترل دقیق تر هستند. استفاده از PLC ها در صنایع و کارخانجات رو به افزایش است و این امر ضروری است که برقکاران صنعتی در استفاده از آنها آگاه باشند. اساساً هر سیستمی نیاز به کنترل دارد که دو نوع کنترل در سیستم‌های صنعتی وجود دارد:

  1. سخت افزار (مدارهای کنترل الکتریکی)
  2. سیستم های PL که به دو قسمت تقسیم می شوند:

– سیستم های کنترل DCS
– کامپیوترهای شخصی IPC

اجزای PLC

هر PLC از دو بخش تشکیل می شود. مهم ترین و اصلی ترین اجزای تشکیل دهنده plc عبارتند از :

1. سخت افزار

2. نرم افزار

سخت افزار پی ال سی

سخت افزار PLC شامل :

  • واحد تأمین برق
  • واحد پردازش مرکزی
  • حافظه: RAM (شامل نگهداری پرچم ها، تایمرها، شمارنده ها و برنامه های کاربر) و حافظه دائمی (EEPROM، EOROM)
  • ترمینال های ورودی: ورودی های دیجیتال و ورودی های آنالوگ
  • پایانه های خروجی: خروجی های دیجیتال و خروجی های آنالوگ
  • ماژول ارتباط پردازنده
  • ماژول رابط: تصویر ورودی و تصویر خروجی
  • ماژول منبع تغذیه
  • CPU
  • منبع تغذیه
  • Programming Device (تجهیز برنامه نویسی)
  • System Buses (باس های سیستم)
  • MEMORY
  • بخش I/O

طبقه‌بندی PLC (پی ال سی)

در حقیقت، plcها را، می توان براساس اندازه، نوع راه اندازی سخت افزار و نوع منبع تغذیه طبقه بندی کرد.

انواع PLC (پی ال سی) براساس راه اندازی سخت افزار

کنترل کننده های منطقی قابل برنامه ریزی (PLC) در دو نوع اصلی وجود دارند.

  • PLC یکپارچه
  • PLC مدولار

در ادامه به توضیح هر کدام خواهیم پرداخت.

انواع PLC

PLC یکپارچه

PLC یکپارچه یک واحد فشرده است که از چندین ماژول در یک کیس تشکیل می شود. قابلیت های I/O توسط سازنده از پیش تعیین شده است و کاربر نمی تواند آن را سفارشی کند. با این حال، برخی از PLC های یکپارچه امکان اتصال ورودی/خروجی اضافی را فراهم می کنند و آنها را تا حدودی ماژولار می کند.

PLC مدولار

یک PLC مدولار از اجزای مختلفی تشکیل می شود. که به یک رک یا گذرگاه مشترک متصل می‌شوند و قابلیت‌های ورودی-خروجی قابل ارتقا را ارائه می‌دهند. این نوع PLC شامل یک ماژول منبع تغذیه، ماژول پردازنده و سایر ماژول های ورودی/خروجی است که در یک ردیف به هم متصل هستند. پی ال سی های مدولار در اندازه های مختلف با منابع تغذیه متغیر، قابلیت محاسباتی و اتصالات ورودی/خروجی در دسترس هستند.

PLC های مدولار بر اساس اندازه حافظه و تعداد ورودی/خروجی ها به PLC های بزرگ، متوسط و کوچک دسته بندی می شوند.

پی ال سی های کوچک فشرده و مستحکم هستند که برای جایگزینی منطق رله های سخت افزاری، شمارنده ها، تایمرها و غیره طراحی شدند. گسترش ماژول ورودی/خروجی این PLC به یک یا دو ماژول محدود شده و از لیست دستورالعمل های منطقی یا زبان رله استفاده می کند. به عنوان زبان برنامه نویسی

PLC های متوسط معمولاً در صنایعی استفاده می شوند که امکان اتصال بسیاری از ماژول ها را در پنل پشتی سیستم فراهم می کنند. آنها صدها نقطه I/O را با افزودن کارت های I/O به همراه ماژول های ارتباطی ارائه می کنند.

PLC های بزرگ در سناریوهایی که عملیات کنترل پیچیده مورد نیاز است استفاده می شود. این PLC ها از نظر حافظه، زبان های برنامه نویسی، ورودی/خروجی و ماژول های ارتباطی عملکرد بالاتری نسبت به PLC های متوسط دارند. آنها معمولا در سیستم های کنترل، نظارت و کسب اطلاعات، کارخانه های بزرگ و سیستم های توزیع شده، استفاده می شوند.

انواع PLC بر اساس منبع تغذیه

PLCها را بسته به منبع تغذیه میتوان به دو نوع اصلی دسته بندی نمود.

  • بدون منبع تغذیه داخلی: (فاقد منبع تغذیه داخلی هستند)
  • دارای منبع تغذیه داخلی: (یک ولتاژ DC داخلی DC24V یا DC48V برای مدار داخل دستگاه دارند.)

پی ال سی چیست

انواع PLC بر اساس اندازه

پی ال سی‌ها، را می توان براساس اندازه به موارد زیر تقسیم کرد.

  • کوچک (PLC های کوچک برای کنترل ماشین های کوچکتر مانند نوار نقاله ها و موتورها استفاده می شوند. آنها عملکرد و حافظه محدودی دارند و معمولاً به پورت های ارتباطی سریال برای اتصال به محرک ها و حسگرهای میدانی مجهز هستند. آنها را می توان به عنوان ماژول های جداگانه خریداری کرد یا در سیستم های کنترل موجود ادغام کرد.)
  • متوسط ( PLC های سایز متوسط قادر به کنترل ماشین های بزرگتر مانند خطوط مونتاژ هستند. حافظه بالا، پورت ارتباطی بالاتر، سرعت پردازش بالاتر و دستگاه های ورودی-خروجی اضافی دارند. از مبدل های دیجیتال به آنالوگ، پورت های ارتباطی سریال برای ارتباطات شبکه و ماژول های ورودی آنالوگ برای نظارت سنسور پشتیبانی می کنند.)
  • بزرگ (PLC های بزرگ برای کنترل ماشین های بسیار بزرگ مانند توربین های تولید برق طراحی شده اند. آنها دارای مقدار زیادی حافظه، پورت های ارتباطی گسترده، سرعت پردازش بالا و دستگاه های ورودی/خروجی اضافی هستند. آنها از ماژول های خروجی آنالوگ، مبدل های دیجیتال به آنالوگ و پورت های ارتباطی سریال برای ارتباطات شبکه پشتیبانی می کنند. آنها زبان های برنامه نویسی را ارائه می دهند که امکان اجرای ساختارهای منطقی مختلف را برای نظارت بر دستگاه و کنترل ماشین فراهم می کند.)

تولیدکنندگان پی ال سی PLC 

اصلی ترین و برترین، تولیدکنندگان پی ال سی در جهان عبارتند از :

  • آلن بردلی (AB)
  • ABB (Asea Brown Boveri)
  • زیمنس (برند زیمنس)
  • امرون
  • میتسوبیشی
  • هیتاچی
  • دلتا
  • جنرال الکتریک (GE)
  • هانیول مودیکون
  • اشنایدر الکتریک

عناوین انگلیسی این شرکت ها عبارتند از :

  • ABB PLC
  • AB PLC (Allen Bradley)
  • Mitsubishi PLC
  • Delta PLC
  • Siemens PLC
  • Omron PLC
  • Hitachi PLC
  • GE PLC (General Electric)
  • Honeywell PLC
  • FATEK PLC
  • Schneider Electric PLC
  • Bosch PLC

نام شرکت های برتر و رتبه های آن ها را در جدول مشاهده بفرمایید.

اسامی تولیدکننده PLCبرند تجاری PLC
SiemensSimatic
Rockwell AutomationAllen Bradley
Mitsubishi ElectricMelsec
Schneider ElectricModicon
OmronSysmac
Emerson Electric (GE)RX3i & VersaMax (GE Fanuc)
KeyenceKV & V-8000
ABB (B&R Automation)AC500 X20 & X90
BoschRexroth ICL
HitachiEH & H
B&R Automation (part of ABB)X20 & X90
Phoenix ContactAXC
PanasonicFP
LS Electric (LSIS)XG, Master-K & GM
EatonXC & EasyE4 (Cutler-Hammer)
Delta ElectronicDVP, AS & AH
Fuji ElectricMicrex

از بین تمامی موارد ذکر شده برند زیمنس در ایران جایگاه خاصی را به خود اختصاص داده است.

پی ال سی زیمنس و انواع آن

پی ال سی زیمنس و انواع آن

اهمیت PLC زیمنس در سیستم های کنترل و اتوماسیون صنعتی : PLC های زیمنس به طور گسترده در صنایع مختلف مانند خودروسازی، پلاستیک، شیمیایی، کوره های صنعتی، ذوب فلزات، چوب، سیستم های هشدار و هشدار، مواد غذایی و نیروگاه ها استفاده می شود.

آشنایی با PLC های زیمنس و محصولات آن برای مهندسان برق و اپراتورهای PLC شاغل در این صنایع ضروری است.

دانش و تخصص در PLC های زیمنس می تواند سطح دانش، مهارت و تخصص فرد را در مصاحبه های شغلی نشان دهد.

به افرادی که علاقه مند به فعالیت در زمینه سیستم های کنترل و اتوماسیون صنعتی هستند، توصیه می شود که برای درک PLC های زیمنس و عملکرد آن ها وقت بگذارند.

  • زیمنس Simatic s5
  • زیمنس Simatic s7
  • S7-200
  • S7-1200
  • S7-300
  • S7-300C
  • S7-400
  • S7-400H
  • S7-400FH
  • S7-1500

آموزش PLC رایگان 

آموزش PLC یک دوره محبوب در بین دانشجویان برق است. این دوره موضوعات پایه و پیشرفته را پوشش می دهد و به تدریج کارآموزان را با پیچیدگی های PLC ها آشنا می کند. مراکز آموزشی با ارائه کارگاه های مجهز PLC و اساتید مجرب سعی در ارائه بستری حرفه ای برای علاقه مندان به این رشته دارند.

برنامه نویسی و استانداردسازی PLC

PLC ها با استفاده از اترنت، متناسب با نوع سازنده، ارتباط برقرار می کنند. سازنده های مختلف زبان های برنامه نویسی و ویژگی های متفاوتی برای منطق کنترل دارند.

استاندارد IEC 61131 از ANSI چندین زبان برنامه نویسی را برای PLC ها تعریف می کند که هر کدام نقاط قوت و ضعف خاص خود را دارند. انتخاب زبان برنامه نویسی اغلب توسط استانداردهای برنامه نویسی محلی دیکته می شود.

تلاش‌های استانداردسازی مانند IEC 61131 با هدف ایجاد نظم و قابلیت همکاری در زبان‌های برنامه‌نویسی متنوع مورد استفاده تولیدکنندگان PLC است.

برای برنامه نویسان PLC مهم است که با زبان های برنامه نویسی و قابلیت های برند PLC خاصی که با آن کار می کنند آشنا باشند. قبل از هر کاری، توصیه می شود زبان برنامه نویسی plc را بخوانید.

درک ساختار و معماری PLC ها برای کار با سیستم های کنترل صنعتی ضروری است.

تعمیرات و نگهداری PLC

نگهداری و تعمیرات فرآیندهای حیاتی در هر صنعتی است. مسئولیت این وظایف به تیم ها یا گروه های حرفه ای و آموزش دیده، در این زمینه محول می شود.

برای اینکه این فرآیند به بهترین شکل ممکن و با کمترین خطا انجام شود، از نرم افزار نگهداری و تعمیرات (CMMS) برای این منظور استفاده می شود. اما آیا این فرآیند برای PLC ها نیز مهم است؟

اشاره کردیم که PLC یکی از اجزای حیاتی دنیای اتوماسیون و صنایع است. هر گونه خرابی در این تجهیزات می تواند صدمات جبران ناپذیری به بار آورد و هزینه های قابل توجهی را به همراه داشته باشد. بنابراین نگهداری صحیح PLC ها و گنجاندن آنها در برنامه نگهداری و تعمیرات صنعت و همچنین اجرای آن، شما را از حوادث ناخوشایند آینده مصون می دارد.

نکته پایانی 

PLC (Programmable Logic Controller)، یک کامپیوتر تخصصی است که برای کنترل ماشین آلات و فرآیندهای صنعتی استفاده می شود. به گونه ای طراحی می شود که ناهموار و قابل اعتماد باشد. در شرایط سخت محیطی مقاوم است. PLC ها با استفاده از زبان منطق نردبانی برنامه ریزی می شوند که نمایش گرافیکی منطقی است که برای کنترل ماشین یا فرآیند استفاده می شود. پی ال سیها در طیف گسترده ای از کاربردها استفاده می شوند، از جمله:

  • تولید
  • رباتیک
  • بسته بندی
  • فرآوری مواد غذایی و آشامیدنی
  • تولید دارو
  • تصفیه آب
  • تولید برق
  • تولید نفت و گاز

Programmable Logic Controllerها بخش مهمی از اتوماسیون صنعتی مدرن هستند. آنها روشی قابل اعتماد و کارآمد برای کنترل ماشین آلات و فرآیندهای پیچیده ارائه می دهند. در اینجا برخی از مزایای استفاده از PLC ها را مشاهده می کنید.

  • قابلیت اطمینان : PLC ها به گونه ای طراحی می شوند، که ناهموار و قابل اعتماد باشند. آن ها می توانند شرایط محیطی سخت را تحمل کنند.
  • انعطاف‌پذیری : PLC‌ها را می‌توان برای انجام کارهای مختلف برنامه‌ریزی کرد و آن‌ها را برای کاربردهای مختلف ایده‌آل می‌کند.
  • مقرون به صرفه بودن : PLC ها روشی مقرون به صرفه برای کنترل ماشین آلات و فرآیندهای صنعتی هستند.
  • سهولت استفاده : برنامه نویسی و استفاده از PLC ها، حتی برای کسانی که پیشینه فنی ندارند، آسان است.

در نهایت می توان گفت که : اگر به دنبال روشی مطمئن و کارآمد برای کنترل ماشین آلات یا فرآیندهای صنعتی خود هستید، PLC یک گزینه عالی است.

قیمت پی ال سی زیمنس

جهت اطلاع از قیمت plc با کارشناسان فروش ما، در نوین پارت در تماس باشید. لیست قیمت تعدادی از برندهای پی ال سی در جدول مشاهده کنید.

ردیفنام کالاقیمت
1قیمت پی ال سی زیمنستماس بگیرید
2قیمت PLC لوگو زیمنستماس بگیرید
3قیمت پی ال سی ال استماس بگیرید
4قیمت پی ال سی فتکتماس بگیرید
5 قیمت پی ال سی امرونتماس بگیرید
6قیمت پی ال سی دلتاتماس بگیرید

سوالات متداول 

پی ال سی چیست ؟

PLC یک کامپیوتر دیجیتال صنعتی است که برای استفاده در کاربردها و فرآیندهای صنعتی که نیاز به کنترل دقیق و توانا دارند.

تابلو PLC چیست ؟ 

برد PLC یا برد کنترل‌کننده منطقی برنامه‌پذیر محفظه‌ای است که حاوی اجزای برچسب‌دار مانند سوئیچ‌ها، تجهیزات کنترل، حفاظت، رله‌ها و غیره است. به عنوان یک نقطه اتصال برای این قطعات عمل می کند. زمانی که یک PLC به پنل اضافه می شود، تبدیل به یک تابلو برق PLC یا تابلوی کنترل PLC می شود. یک پنل PLC می تواند فرآیندها را کنترل نمایید. ارائه داده، در صورت نیاز صورت می گیرد.

از مزایای پنل PLC می توان به سرعت بالای عملکرد، انعطاف پذیری در تغییر منطق برنامه به دلیل ماهیت نرم افزاری آن، قابلیت اطمینان بیشتر به دلیل عدم وجود قطعات متحرک، مصرف برق پایین، امکانات خطایابی و عیب یابی، قابلیت مدیریت اشاره کرد.

PLC برق چیست ؟

واژه plc مخفف عبارت Programmable Logic Controller است که در زبان فارسی با نام کنترل گر منطقی برنامه‌پذیر (تابلو برق اتوماسیون) شهرت دارد. این کنترل‌گرها قابل برنامه‌ریزی هستند و می‌توانند برای اهداف مخصوص در صنایع مختلف استفاده شوند. 

مخفف پی ال سی را می دانید ؟ 

مخفف Programmable Logic Controller است.

پیمایش به بالا