اینورتر

در حال نمایش 2 نتیجه

اینورتر

اینورتر (inverter)،که در لغت به معنای مبدل است، به درایو، کنترل کننده سرعت موتور یا اینورتر فرکانس نیز گفته می‌شود. این یک دستگاه برق الکترونیکی است که جریان مستقیم را به جریان متناوب تبدیل می‌کند. اینورترها به طور خاص در مراحل وارونگی منابع تغذیه سوئیچینگ استفاده می شوند و ولتاژ و توان خروجی آنها قابل تنظیم است. به طور کلی، اینورتر نوعی کنترل کننده سرعت و فاصله موتور است که با تغییر فرکانس و ولتاژ اعمال شده به موتور الکتریکی کار می‌کند که به عنوان VFD (درایو فرکانس متغیر) نیز شناخته می‌شود. اینورترها معمولا برای کاربردهای خانگی استفاده می‌شوند.

انواع مختلفی از اینورترها در بازار موجود است که مهمترین آنها اینورتر تک فاز یا سه فاز می‌باشد. در الکترونیک، اینورترها وسایلی هستند که جریان مستقیم را به جریان متناوب تبدیل می کنند. آنها برای کنترل سرعت یک موتور AC سه فاز بدون افزایش قدرت و گشتاور موتور استفاده می شوند. اینورترها دارای رتبه های قدرت متفاوتی هستند و می توانند مصرف برق را به میزان قابل توجهی کاهش دهند.

موتور اینورتر یا “موتور الکتریکی اینورتر” نوعی موتور الکتریکی است که با استفاده از فناوری اینورتر کنترل می شود. این موتورها موتورهای القایی سنتی با سرعت ثابت هستند اما قابلیت تغییر سرعت بر اساس تقاضا را دارند.

در موتورهای اینورتر از یک وسیله الکترونیکی به نام «اینورتر» یا «مبدل فرکانس» استفاده می شود. وظیفه آن تبدیل جریان متناوب ثابت (AC) به جریان متناوب (AC) با فرکانس متغیر است. با تغییر فرکانس این جریان می توان سرعت موتور را تنظیم کرد.

اینورتر

اینورتر چیست و انواع آن

اینور تر یک دستگاه الکترونیکی است که برای تبدیل جریان مستقیم (DC) به جریان متناوب (AC) طراحی شده است. بنابراین، به عنوان مبدل DC به AC نیز شناخته می شود. به طور معمول، این تجهیزات قابلیت تنظیم فرکانس و ولتاژ را دارد. با نام های مختلفی مانند درایو، درایو فرکانس متغیر، کنترل سرعت موتور یا VFD شناخته می شود.

وظیفه اصلی یک اینورتر تبدیل DC به AC و همچنین کنترل و راه اندازی موتور الکتریکی است. بین منبع تغذیه و موتور قرار گرفته است. هایپر صنعت فامکو به عنوان تامین کننده انواع اینورتر فعالیت می کند.

اینورترها در سیستم های الکتریکی صنعتی، مسکونی و تجاری از جمله کاربردهایی مانند ماشین لباسشویی، یخچال، آسانسور خانگی، پمپ آب و تهویه مطبوع استفاده می شوند. آنها تنظیم فرکانس و سطوح ولتاژ را امکان پذیر می کنند و خروجی را به ولتاژ و فرکانس برق متناوب مورد نظر تبدیل می کنند. در نهایت، برق AC تولید شده در خروجی اینورتر می تواند برای کنترل و راه اندازی انواع موتورهای سه فاز AC مورد استفاده قرار گیرد.

اینورترها از نظر تبدیل فاز به تک فاز یا سه فاز و از نظر شکل موج خروجی به سه نوع زیر تقسیم می شوند.

  • خروجی موج مربعی
  • خروجی MSW سینوسی یا شبه سینوسی اصلاح شده
  • خروجی سینوسی خالص PSW

اینورتر چیست و انواع آن

اینورتر زیمنس Siemens 

اینورتر زیمنس

اینورتر زیمنس به حالت های کنترلی مانند ECO، DC COUPLING و KEEP RUNNING مجهز شده است که به صورت جداگانه مصرف انرژی را کاهش می دهند. این اینورتر علاوه بر کارایی بالا، قیمت مناسب آن را در دسترس همگان قرار داده است. بدون نیاز به نمایشگر BOP می توان به راحتی در محدوده توان جریان تک فاز 0.12 تا 3 کیلو وات و توان جریان سه فاز 0.37 تا 30 کیلو وات نصب و کار کرد.

انواع اینوتر زیمنس عبارتند از :

  • درایو زیمنس V20 (رنج توان 0.12 تا 22 کیلووات)
  • درایو زیمنس G120C (رنج توانی 0.55 تا 132 کیلووات، سه فاز)
  • درایو زیمنس میکرومستر (رنج توانی 0.12 تا 250 کیلووات)
  • درایو زیمنس S120 (رنج توانی 0.55 تا 6840 کیلووات، سه فاز)

مشخصات فنی اینورتر زیمنس

زیمنس سری های مختلفی از اینورترها را تولید می کند که به راحتی می توانند نیازهای کاربردهای صنعتی مدرن و نیازهای اساسی خطوط تولید خودکار را برآورده کنند. محدوده درایو زیمنس شامل درایوهای ارزان قیمت با ظرفیت های کوچک و کاربردی و همچنین درایوهای بزرگتر و قدرتمندتر در محدوده مگاوات و بالاتر است که طیف وسیعی از گزینه ها را در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهد تا با توجه به نیازها و کاربردهای منحصر به فرد خود انتخاب کنند. افراد می توانند از بین مدل های مختلف اینورتر زیمنس انتخاب دقیقی داشته باشند.

در بین رنج ها و مدل های مختلف اینورتر زیمنس، کاربران می توانند بر اساس قدرت موتور الکتریکی، نوع موتور مورد استفاده و کاربردهای مورد نیاز، به راحتی اینورتر مناسب را انتخاب کنند. اینورترهای زیمنس تولید آلمان دارای ویژگی های بسیاری از جمله کنترل سرعت گشتاور، کنترل جهت الکتروموتور، کنترل دور پمپ و جلوگیری از فشار بر پمپ می باشد. این نوع اینورترها برای موتورهای پرسرعت مناسب بوده و با توجه به توان زیاد (از میلی ولت تا مگاوات) می توانند منجر به کاهش انرژی شوند.

کاربرد اینورتر

در صنایع مختلف، از اینورترها یا درایوهای فرکانس برای راه اندازی و تنظیم دور موتور در طیف وسیعی از کاربردها استفاده می شود، از جمله:

  • انواع پمپ های صنعتی و ساختمانی
  • سیستم های تامین آب بوستر پمپ
  • فن های صنعتی مانند فن کوره، فن گلخانه ای، فن تهویه، فن برج خنک کننده و فن تونلی
  • دمنده ها
  • آسانسورها
  • دوک های موتور در ماشین های CNC چوب و فرز
  • ماشین های خم کن و برش
  • دستگاه های جوش
  • جرثقیل های سقفی و تاورکرین های سنگین
  • تسمه های نقاله
  • دستگاه های اکسترودر
  • انواع ماشین های چاپ
  • ماشین آلات بسته بندی
  • ماشین آلات صنایع تزریق پلاستیک
  • پارکینگ های چند طبقه
  • انتقال انرژی HVDC
  • درایوهای الکتریکی وسایل نقلیه الکتریکی
  • استفاده در پنل های خورشیدی
  • منبع تغذیه
  • منابع برق اضطراری
  • بخاری های القایی
  • اینورتر خودرو

در انتقال HVDC که مقدار قابل توجهی انرژی در فواصل طولانی با حداقل تلفات منتقل می شود، الکتریسیته AC در ابتدا به برق DC با ولتاژ بالا تبدیل می شود و سپس اینورتر برق DC را با فرکانس بالاتر به AC تبدیل می کند.

درایوهای وسایل نقلیه الکتریکی

امروزه از اینورترها برای کنترل قدرت کشش موتورها در وسایل نقلیه الکتریکی خاص مانند قطارهای الکتریکی و همچنین در برخی خودروهای الکتریکی و هیبریدی مانند تویوتا پریوس استفاده می شود. نکته قابل توجه، پیشرفت های مختلف در فناوری اینورتر از کاربرد آنها در خودروهای الکتریکی ناشی می شود. در خودروهای مجهز به ترمز احیا کننده، اینورتر همچنین انرژی را از موتور استخراج می کند (در این سناریو به عنوان یک ژنراتور عمل می کند) و آن را در باتری ها ذخیره می کند.

استفاده در پنل های خورشیدی

پنل های خورشیدی یک خروجی DC تولید می کنند که با استفاده از اینورترها از نور خورشید دریافت و ذخیره می شود.  سپس به برق AC تبدیل می شود.

منبع تغذیه

اینورتر برق DC را از منابعی مانند باتری‌ها، پنل‌های خورشیدی و سلول‌های سوختی به برق AC تبدیل می‌کند. خروجی آن با هر ولتاژ مورد نیاز قابل تنظیم است. میکرو اینورترها مستقیماً جریان پانل های خورشیدی را به جریان متناوب تبدیل می کنند.

منابع برق اضطراری

باتری ها و اینورترها به عنوان منبع تغذیه بدون وقفه (UPS) برای تامین برق AC در مواقعی که برق اصلی در دسترس نیست استفاده می شود. هنگامی که برق اصلی بازیابی می شود، یکسو کننده برای شارژ مجدد باتری ها استفاده می شود.

بخاری القایی

از اینورترها برای افزایش فرکانس برق اصلی در هیترهای القایی، تولید گرما در فلزات و تسهیل فرآیندهای سخت شدن و نرم شدن آنها استفاده می شود. برای رسیدن به این هدف، اینورتر ابتدا برق AC اصلی را به DC تبدیل می کند و سپس برق DC را با فرکانس بالاتر به AC تبدیل می کند.

اینورتر برق خودرو 

مبدل های برق خودرو، دسته ای اینورتذها به حساب می آیند، که جهت تبدیل برق اتومبیل به برق 220 ولت مورد استفاده قرار می گیرند. ولتاژ خروجی آن ها سینوسی است. این دسته از اینورترها، در مقایسه با مبدل های سینوسی، ابعاد کوچکتری دارند. توان واقعی خود را، برای مدت طولانی نمی توانند حفظ کنند. راندمان کمتری نسبت به مبدل های سینوسی دارند.

به طور کلی می توان گفت که : اینور تر تبدیل برق ۱۲ ولت DC خودرو به برق شهری، در برق اتومبیل استفاده می شود.

اینورترجوشکاری (دستگاه جوشکاری)

دستگاه جوشکاری (دستگاه جوش، اینورتر جوشکاری، دستگاه جوش اینورتر، موتور جوش ) می تواند دو قطعه را ذوب کند. آنها را بهم بچسباند. در این مسیر، دستگاه جوش، جریان برق را به الکترود می دهد.  این دستگاه، در مصارف جوشکاری استفاده می شود.
انواع دستگاه های جوش موجود در بازار عبارتند از :

  • دستگاه‌ جوشکاری میگ مگ (CO2)
  • آرگون (TIG)
  • اینورتر‌های چند منظوره (الکترود – تیگ – میگ مگ )

اینورترجوشکاری

چگونه اینورتر مصرف برق را کاهش می دهد؟

اینورتر با تشخیص هوشمند ورودی سرعت بالا به موتور و تامین جریان برق با همان بار به موتور، مصرف برق را کاهش می دهد. این جریان اغلب کمتر از جریان نامی موتور است، به این معنی که موتور در کمترین میزان مصرف برق مصرف می کند. اینورتر مصرف بار راکتیو موتور را جبران می کند که نیاز به بانک خازن خارجی را بی نیاز می کند و از جریمه مصرف بار راکتیو از شبکه سراسری جلوگیری می کند. اینورتر همچنین میزان جریان خروجی از شبکه را در حین کار کاهش می دهد که به طور کلی مصرف برق را کاهش می دهد. در پمپ ها، اینورتر با تنظیم ولتاژ، فرکانس و توان ورودی و خروجی، مصرف انرژی را کاهش می دهد.

تفاوت اینورتر و درایو

درایو وظیفه تنظیم ولتاژ، فرکانس و توان ورودی و خروجی را بر عهده دارد، در حالی که اینورتر فقط ولتاژ و توان خروجی را تغییر می دهد. درایوها علاوه بر معکوس کردن جریان مستقیم به جریان متناوب، اصلاح جریان را نیز انجام می دهند که کنترل فاصله را تنظیم می کند. بر خلاف درایو، اینورتر هیچ قطعه متحرکی ندارد.

قیمت انواع اینورتر

جهت اطلاع از قیمت دقیق محصولات، با کارشناسان فروش ما، در نوین پارت تماس بگیرید.

پیمایش به بالا