کنترلر صنعتی

Showing the single result

برای بهبود کیفیت تولیدات و بهبود این روند اغلب استراتژی های بکار می رود که یکی از این استراتژی ها استفاده از کنترلرهای صنعتی می باشد. سیستم های کنترل صنعتی اغلب دارای دستگاه ها، شبکه ها و سیستم های مجهزی هستند که برای بهره برداری اصولی در یک شرکت یا کارخانه بکار می روند. کنترلر صنعتی می تواند هم در کیفیت و هم در کمیت تولیدات موثر واقع شود. این تجهیزات براساس آن که در چه صنعتی استفاده می شوند، کاربردهای مختلفی دارند.

مطلب مرتبط: خرید تجهیزات اتوماسیون صنعتی

کنترلر صنعتی چیست؟

نام کنترلرهای صنعتی به زبان لاتین، Industrial control system و در حالت مخفف به ICS می باشد. کنترلر صنعتی به مجموعه تجهیزاتی گفته می شود که در سراسر خط تولید یک صنعت بکار می رود تا از سلامت کارکرد همه بخش ها، اطمینان پیدا کرد.

آن ها می توانند با کمک پنل کنترل کننده مدولار به سیستم های توزیع شده با هزارن اتصال از راه دور متصل شوند. سیستم های کنترل صنعتی، اطلاعاتی را که از سنسورهای اندازه گیری متغیر دریافت می کنند، را با مقدار مطلوب و الگوریتم های اولیه مقایسه می کنند.

و در نهایت نیز دستورالعمل های بنابر بهبود عملکرد تولید، صادر می کنند. ه یک از صنایع براساس نیازها و گستردگی هایشان از نوعی کنترلرهای صنعتی استفاده می کنند.

کنترلر صنعتی

انواع کنترلرهای صنعتی

  • سیستم کنترل متمرکز – مستقیم DDC ( Direct Digital Control): این سیستم ها دارای یک صفحه کلید و صفحه نمایش هستند . بطور مستقیم به کامپیوتری مرکزی وصل می شوند.
  • ۲- سیستم کنترل توزیع شده DCS ( Distributed Control System): عملکرد این سیستم ها بجای نقطه ای، پراکنده می باشد. ماژول های میکرو پروسسوری زیادی در این کنترلر صنعتی با یکدیگر فعالیت می کنند.
  • ۳- سیستم کنترل کننده های برنامه پذیر PLC ( Programmable Logic Controllers): پی ال سی ها، تجهیزات برنامه پذیری هستند که با کمک آن ها می توان نواقص و اختلالات به وجود آمده در خط تولید را پیدا کرد بدون آن که در زمان اتلاف وقت داشته باشیم.
  • ۴- سیستم کنترل میدان FCS ( Fieldbus Control Systems): سیستم کنترل کننده میدان نسبت به سیستم کنترل توزیع شده قیمت کمتری دارد و می تواند اطلاعات با دقت بالاتری را ارائه دهد.

استراتژی فعالت کنترلرهای صنعتی

کنترل پارامترهای یک فرآیند وابسته به استراتژی دارد که سیستم کنترل صنعتی طبق آن فعالیت می کند. معمولاً آن ها چهار استراتژی را پیش می گیرند؛

  1. کنترل روشن – خاموش
  2. کنترل حلقه باز
  3. کنترل فید فوروارد
  4. کنترل حلقه بسته

اهمیت استفاده از کنترلرهای صنعتی

اگر بخواهیم جزئی ضروری را در صنایعی معرفی کنیم، کنترلرهای صنعتی یکی از ضروری ترین آن ها محسوب می شود. آن ها به شما کمک می کنند تا روند تولیدات شما با کیفیت بیشتر و هزینه های کمتری انجام شود. برای مثال، یکی از مهم ترین مزیت های آن ها این است که باعث می شوند تا احتمال خطاهای انسانی به حداقل برسد.

آن ها می توانند با دقت بالا کارهای تکراری انجام دهند، محیط تولید را ایمن کنند و از هر فعالیتی که باعث می شود خط تولید کارخانه دچار توقف پر هزینه باشد، صورت نگیرد.

به علاوه آن ها می توانند درباره بهره وری بهینه از مواد و انرژی برنامه ریزی کنند. که در نهایت منجر به کاهش مصرف هزینه های کارخانه می شود. یا این که کنترلر صنعتی می تواند، عملکرد دستگاه ها را بسیار دقیق بررسی کند و داده های خوبی را در اختیارتان قرار دهد. همین نکته مسبب پیشگیری از هرگونه خطاهای بزرگ می شود.

نحوه عملکرد کنترلر صنعتی

عملکرد کنترلر صنعتی براساس، اطلاعاتی است که از سنسورها دریافت می شود. سنسورهای دما، فشار و جریان که در همه نقاط خط تولید قرار گرفته اند، داده های درباره دستگاه ها و فرآیندهای تولید را جمع آوری می کنند. و در نهایت این داده ها به کنترلرها فرستاده می شود.

کنترلر صنعتی، داده ها را براساس سیستم برنامه نویسی اش پردازش می کند. و این برنامه نویسی انجام شده است که تعیین می کند در صورت دریافت داده های غیر طبیعی، سیستم چه عملکردی را نشان دهد.

پیمایش به بالا