سروو موتور

Showing the single result

سرو موتور یا Servomotor موتور الکتریکی می باشد که می تواند موقعیت زاویه ای، خطی، سرعت و گشتاور را کنترل کند. این سیستم دارای یک موتور و یک سنسور دقیق برای دریافت اطلاعات است.

سرو موتورها ابزارهای قدیمی هستند و در زمان های قدیم نیز از آن ها برای کمک به درایو اصلی استفاده می شد.

همکاری سروو موتور با اجزای دیگر

سروو موتور خود بخشی از یک سیستم مدار بسته محسوب می شود که به جز آن در این سیستم انکدر، تقویت کننده، شفت، پتانسیومتر وجود دارد. سروو موتور یک قسمت الکترونیکی مجزا است که دقت و بازده بالایی دارد. این ابزار حالت چرخان دارد.

مطلب مرتبط: تجهیزات اتوماسیون صنعتی

مهم ترین قسمت سرو موتور، بخش کنترل کننده است که برای رسیدن به اهداف خاصی برنامه ریزی می شود. سازوکار این ابزارها به صورت حلقه بسته می باشد و موقعیت های یک بخش را کنترل می کند.

در این سیستم حلقه بسته موتور با یک سیگنال کنترل می گردد و جابجایی را نشان می دهد. سپس انکدری که در آن بکار رفته است، نتیجه بازخورد سرعت و موقعیت را فراهم می کند.

سروو موتور

کاربرد سرو موتورها

  • صنعت رباتیک
  • صنعت ماشین آلات CNC
  • هواپیما و هلکوپتر سازی
  • دستگاه های پزشکی
  • چرخش پنل های خورشیدی
  • دستگاه برش
  • آنتن های ردیاب
  • تنظیم لنز دوربین

مزیت استفاده از سروو موتور چیست؟

  • این ابزارها دقت بالایی دارند و احتمال خطا را به حداقل می رسانند.
  • سرعت آن ها قابل تنظیم است.
  • سرووموتورها با استفاده از سیگنال‌ های کنترلی پالسی، به طور دقیق و کنترل شده حرکت می‌ کنند که این امکان را به کاربر می‌ دهد تا حرکت موتور را به دقت کنترل کند.
  • معمولاً با انواع مختلف سیستم‌ ها و کنترل‌ های الکترونیکی سازگار هستند، بنابراین می‌ توانند در انواع مختلف برنامه‌ ها و پروژه‌ها استفاده شوند.
  • آن ها در بسیاری از کاربردهای صنعتی و صنایع خودکار بسیار مورد استفاده هستند.

کنترل سروو موتور

برای کنترل کردن سرو موتور باید به نوع موتور، مکانیسم بازخورد و کاربردهای آن توجه کرد. در حالت کلی دو نوع سیگنال کنترلی وجود دارد که با آن سروو موتورها کنترل می شوند. سیگنال آنالوگ و سیگنال دیجیتال.

از طریق سیگنال کنترل آنالوگ: این سیگنال ها جریان های پیوسته ای هستند که با توجه به نقطه تنظیم تغییر می کنند. از این سیگنال ها برای سروهای کم هزینه یا ساده تر بکار می رود که وضوح آن ها کمتر است.

از طریق سیگنال کنترل دیجیتال: این ها پالس های هستند که با توجه به کد گذاری ها اولیه نقطه تنظیم را نشان می دهند. از آن ها برای سرو موتورهای پیچیده یا آن های که به دقت بالایی نیاز دارند بکار می روند.

انواع سروو موتورها

سرو موتورهای AC: این سروو موتورها با جریان متناوب فعالیت می کنند که استاتور آن ها میدان مغناطیسی دوار تشکیل می دهد. سروو موتورهای AC دو مدل سنکرون و ناهمزمان دارند.

سنکرون ها، معمولاً شامل یک مدار بازخورد هستند که اطلاعات درباره موقعیت و سرعت فعلی موتور را به کنترلر ارسال می‌ کند تا اجازه دهد تا موتور به صورت دقیق و پایدار عمل کند.

سروو موتور DC: این سروو موتورها با جریان مستقیم کار می کنند و دارای یک استاتور آهنربای مغناطیسی هستند. میدان مغناطیسی ایجاد شده از این آهنربا ثابت است. مدل دی سی نیز به دو نوع برس دار و بدون جاروبک تقسیم می شود.

سروو موتور خطی هسته آهنی: این ها دارای هسته ای آهنی هستند که با میدان مغناطیسی نیروکنش متقابل دارد و همچنین دارای چگالی نیرو، سختی و دقت بالایی هستند. به علاوه سروو موتور خطی هسته آهنی، نیروی چسبندگی، وزن و تلید حرارت زیادی دارد.

سروو موتور خطی بدون آهن: این سرووها هسته آهنی ندارند و تنها دارای آهنربا می باشند. نیروی چسبندگی، وزن و تولید گرما در این ها کم است. همچنین چگالی نیرو و دقت نیز در این ها کم می باشد.

پیمایش به بالا